Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 30 mai 2016

educatie.jpg

 Negocieri esuate intre guvern si sindicalistii din educatie
Negocieri esuate intre guvern si sindicalistii din educatie

 Negocieri esuate intre guvern si sindicalistii din educatie. Administratia propune o majorare a salariilor cu cinci la sută din august 2016 şi alte cinci procente de la 1 decembrie 2017, variantă pe care angajatii nu o agreaza. 15.000 de oameni ies in strada miercuri intr-o actiune de protest.

sumarul emisiunii 40 de minute

Un milion de români sunt sau au fost diagnosticați cu cancer. Sunt cifrele făcute publice în urma unei cercetări sociologice realizate de IMAS. Potrivit sondajului, aproape 70% din cei chestionati spun că statul român nu contribuie in mod corespunzator la asigurarea unui tratament pentru pacientii oncologici.

Continua batalia pentru Fallujah! Cu sprijinul coalitiei internationale, fortele de elita irakiene au lansat o ofensiva in orasul situat la 60 de km de capitala Bagdad. Potrivit unor informatii, jihadistii din Statul Islamic ar tine ostatici 50.000 de civili.

Numar record de romani si bulgari in Marea Britanie, dupa ce Regatul Unit a liberalizat complet piata muncii la 1 ianuarie 2014. Datele, care incurajeaza tabara celor ce sprijina iesirea tarii din Uniunea Europeana sunt ultimele înaintea referedumului din 23 iunie.

 

Emisiunea 40 de minute din data de 30 mai 2016