Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 6 iunie 2016

stampila.jpg

Rezultate oficiale partiale: PSD castiga primaria generala si 5 din 6 primarii de sector
Rezultate oficiale partiale: PSD castiga primaria generala si 5 din 6 primarii de sector

PSD  a castigat Bucurestiul. Potrivit rezultatelor partiale, Gabriela Firea este noul primar general al Capitalei. Si cel putin 5 primării de sector revin tot social-democratilor.

sumarul emisiunii 40 de minute

Liberalii sufera o infrangere usturatoare. Liderii PNL din țară cer analiză în partid după eșecul in alegeri. Deocamdata doar Catalin Predoiu a demisionat din fruntea organizatiei Bucuresti. Uniunea Salvati Bucurestiul devine Uniunea Salvati Romania si anunta ca va lupta pentru locuri in Parlament la alegerile din toamna. Discutam imediat pe larg cu politologul Andrei Taranu.

In Franta, noua lege a muncii contiună să focalizeze pasiunile şi contestaţiile, chiar şi din partea celor care nu sunt afectaţi direct de ea. O nouă zi naţională de protest este programata saptamana viitoare. Totusi, miscarile sociale si-ar putea pierde din intensitate daca ne uitam la  sondajele de opinie potrivit carora mai mult de jumatate din cei intervievati nu-şi mai declară simpatia cu protestatarii.

China şi Statele Unite încearcă să depăşească numeroasele diveregenţe şi să-şi relanseze dialogul strategic. Contextul este însă tensionat de politica hegemonică a Beijing-ului în Marea Chinei de Sud. In paralel, Washington-ul îşi strînge parteneriatul cu India în contextul unei strategii americane de reechilibrare a influenţelor zona asiatică.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 6 iunie 2016