Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 7 iunie 2016

istanbul.jpg

11 morti si 36 de raniti in urma unui nou atac comis la Istanbul
11 morti si 36 de raniti in urma unui nou atac comis la Istanbul

Un nou atentat indoliaza Istanbulul. Cel putin 11 oameni si-au pierdut viata si alti 36 au fost raniti dupa explozia unei masini-capcana intr-un cartier istoric al orasului. Președintele Recep Tayyip Erdogan i-a acuzat pe rebelii kurzi că sunt responsabili de atac. Autorităţile turce au lansat la finalul anului trecut o ofensivă de amploare împotriva militanţilor PKK, după ce acordul de încetare a conflictului armat între cele două părţi a expirat.

sumarul emisiunii 40 de minute

Prima reactiea a lui  Klaus Iohannis dupa alegerile locale. Este foarte discutabil cum au fost alese persoane cu probleme penale, spune seful statului care anunta  că va face o analiză la rece la întoarcerea în țară. Presedintele este intr-o vizita de stat in Luxemburg.

Câteva mii de fermieri români au protestat din nou astazi in fața Palatului Parlamentului.  Producătorii agricoli solicită reglementarea fiscalizării, acuză faptul că sunt supuși unor abuzuri din partea ANAF și cer ca responsabilii de întârzierea subvențiilor să suporte consecințele.  

Comisia Europeană face public astazi un nou plan pentru a face față afluxului de migranți în Marea Mediterană. Pentru a facilita trimiterea acestora spre țările de origine, când nu pot pretinde statutul de refugiați, Bruxelles intenționează să accelereze negocierea acordurilor de readmitere cu statele de provenienta.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 iunie 2016