Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 9 iunie 2016

institut.jpg

Perchezitii ale DNA la mai multe spitale din Capitala
Perchezitii ale DNA la mai multe spitale din Capitala

Perchezitii la mai multe spitale din Capitala. Managerii a trei unitati medicale au fost audiati de DNA. Sunt suspiciuni de coruptie legate de o serie de achizitii publice. Prejudiciul estimat de anchetatori este de 2,6 milioane euro. Pe de alta parte Parchetul General extinde ancheta in cazul Hexi pharma. Discutam pe larg in aceasta seara.

sumarul emisiunii 40 de minute

Primarul ales al Capitalei, Gabriela Firea anunta ca analizeaza posibilitatea ca transportul  public sa fie gratuit in Bucuresti. Proiectul este fezabil mai ales daca RATB isi va acoperi din cheltuieli vanzand in strainatate tramvaie fabricate in Romania, explica edilul. Cat de fezabila  e promisiunea incercam sa ne lamurim in 40 de minute.

Saptamana viitoare guvernul va adopta ordonanta care permite TVR sa achite datoria catre EBU,  de 15 milioane euro. O sa vorbim despre un amplu raport care analizeaza situatia Televiziunii publice realizat de Active Watch. O sa vorbim despre cat de independenta este TVR, despre rezistenta la orice fel de schimbare si mecanismele care produc această inerție,  despre  capacitatea de a se redefini si viitorul sau…..  

Iar Israelul a anunţat suspendarea permiselor de intrare de care 83.000 de palestinieni beneficiau cu ocazia Ramandanului, la o zi de la atentatul comis la Tel Aviv. Doi terorişti palestinieni au deschis focul, aseară, în centrul oraşului. Cel puţin patru persoane au fost ucise, iar alte zece au fost rănite.

24 de ore pana la primul fluier al partidei de debut de la Euro 2016. Autoritatile franceze sunt in stare maxima de vigilenta. Mai multe interdictii intra in vigoare, după ce serviciile secrete din mai multe state au avertizat asupra posibilitatii ca atacuri teroriste sa fie comise in timpul competitiei. 

Emisiunea 40 de minute din data de 9 iunie 2016