Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Help Autism: "Mami, pe tine cine te-a ajutat să mă vindeci?"

Asociaţia Help Autism a deschis cel de-al şaptelea centru de terapie pentru copiii diagnosticaţi cu autism. Noul centru din Bucureşti a fost deschis cu sprijinul unei cofinanţări din fonduri elveţiene şi al programului Părinte pentru Părinte, iar 25 de copii urmează deja gratuit programe personalizate de terapie comportamentală. 

Autismul este o problemă de sănătate naţională, spune la RFI preşedinta Asociaţiei Help Autism, care a înfiinţat o reţea de centre pentru copiii care suferă de această afecţiune. Numărul cazurilor diagnosticate este în creştere, în contextul în care nu există o strategie naţională pentru tratarea şi integrarea persoanelor cu autism. Invitată în studiourile RFI alături de fiul ei Mălin, un copil diagnosticat cu autism şi recuperat prin terapie comportamentală, Daniela Bololoi vorbeşte despre provocările părinţilor care au un copil cu autism, despre respingere, neputinţă, curaj, perseverenţă. 

Un grup de lucru format în mandatul fostului Ministru Achimaş Cadariu – din care fac parte experţi ai Ministerului Sănătăţii, psihoterapeuţi şi părinţi ai copiilor – pregătesc modificări legislative pentru a deconta terapia copiilor şi a asigura servicii pentru adulţii cu autism.

 

 
Ascultă emisiunea: Daniela Bololoi şi Mălin, intervievaţi de Ioana Haşu