Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 10 iunie 2016

minge.jpeg

Romania-Franta, meciul de deschidere de la Euro 2016
Romania-Franta, meciul de deschidere de la Euro 2016

Tricolorii înfruntă astăzi Franţa, în meciul de deschidere al Campionatului European de fotbal.  Preşedintele François Hollande face apel către sindicatele franceze să intrerupa protestele pe durata competitiei.

sumarul emisiunii 40 de minute

Presiunea meciului de debut de la Euro 2016 va fi mai mult pe umerii francezilor. Este parerea fostului selectioner al echipei nationale Ladislau Boloni care a antrenat o perioada si in campionatul francez de fotbal. Tehnicianul crede ca Romania are sanse sa treaca de grupe. Un interviu in aceasta seara.

Turneul se desfasoara pe fondul unor masuri de securitate fara precedent. În cazul unui atentat la Euro, competiţia ar trebui să continue, pentru a nu face jocul teroriştilor. Iată ce spune la RFI fostul consilier prezidenţial pe probleme de securitate, Iulian Fota.

Mai multe organizatii ale societatii civile denunta comportamentul abuziv al Jandarmeriei. Intr-o scrisoare adresata ministrului de interne, zece ONG-uri cer se se puna capat atitudinii fortelor de ordine. Demersul vine dupa unele incidente petrecute recent in care cateva persoane care participau in strada la diverse manifestari au fost amendate.

Iar la Sibiu a început cea de-a 23-a ediţie a Festivalului internaţional de teatru. “Construind increderea” este tema din acest an a manifestarii. V-am pregatit un interviu cu directorul Festivalului, Constantin Chiriac.

Emisiunea 40 de minute din data de 10 iunie 2016