Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 13 iunie 2016

revolutie.jpg

Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia Parchetului General de redeschidere a dosarului Revolutiei
Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia Parchetului General de redeschidere a dosarului Revolutiei

Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat decizia Parchetului General de redeschidere a urmăririi penale în dosarul Revoluției.  In octombrie anul trecut, Parchetul Militar clasa dosarul. O decizie considerata netemeinică și nelegală de ministerul public care considera ca cercetarile in acest caz au fost incomplete si o serie de informatii ignorate.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Gruparea Statul Islamic a revendicat atacul armat de la Orlando, însă responsabili americani subliniază că nu există nicio legătură evidentă între mișcarea jihadistă și masacrul comis în cursul nopții de sâmbătă spre duminică într-un club de noapte gay din Florida.

137.000 de elevi de liceu s-au inscris la sesiunea din acest an a bacalaureatului care a inceput astazi cu proba orala la limba si literature romana. La probele scrise s-ar putea sa apara probleme. Profesorii din judeţul Iaşi sunt decişi să boicoteze bacalaureatul. Cel mai mare sindicat a convins deja un sfert dintre dascăli să nu mai supravegheze elevii şi nici să mai corecteze tezele.

Creste umarul celor care ar vota pentru iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana. Pe acest fond presedintele Consiliului European Donald Tusk avertizeaza ca, în cazul unui Brexit,  o nouă relaţie intre Londra si Bruxelles ar fi posibilă în şapte ani.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 iunie 2016