Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 14 iunie 2016

politia.jpg

Ancheta pentru terorism la Paris dupa asasinarea unui cuplu de politisti
Ancheta pentru terorism la Paris dupa asasinarea unui cuplu de politisti

Ancheta antiterorista in Franta dupa asasinarea unui cuplu de politisti langa Paris. Larossi Abballa, autorul atacului de aseara facuse apel la comiterea de noi atentate inainte de a fi omorat de politie.

sumarul emisiunii 40 de minute

Intre timp, aproape 30 de suporteri rusi  au fost  expulzaţi din Franţa, în urma scenelor repetate de violenţă din oraşele care găzduiesc Euro 2016. Echipa naţională de fotbal a Rusiei riscă descalificarea de la competitie după ce UEFA a amendat Federaţia Rusă cu 150.000 de euro pentru incidentele provocate de suporterii săi în timpul meciului cu Anglia.

Curtea de Justiție a Uniunii Europene acorda Marii Britanii dreptul de a limita unele ajutoare sociale pentru migranții europeni. Acesta este de altfel unul dintre subiectele-cheie în campania pentru referendumul prevăzut să aibă loc la 23 iunie, privind menținerii sau nu a țării în blocul comunitar.

Superimunitatea avocatilor a trecut  de Comisia juridica a Camerei Deputatilor care a adoptat legea profesiei de avocat in forma ei controversata. Controversata pentru ca procurorii nu au voie sa ridice inscrisuri, sa puna sub sechestru sau sa dispuna confiscarea comunicarilor scrise intre client si avocat, nici a calculatoarelor sau telefoanelor mobile apartinand aparatorilor. 

De luna viitoare, angajații din administrația publică locală ameninta cu grevă generală, mai întâi timp de o oră apoi pe termen nelimitat. Salariatii din primării și consilii județene se consideră discriminați în raport cu cei din administrația centrală, care, sustin ei, au beneficiat de creșteri salariale de până la 70%.

După ce Tribunalul Bucureşti a pronunţat falimentul clubului Rapid Bucureşti, oficialii gruparii au anunţat că vor ataca cu recurs decizia magistraţilor, pentru ca spun ei, conform planului de reorganizare, datoriile sunt plătite la zi.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 14 iunie 2016