Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Teodora Enache despre Transfiguration:"Discul ăsta conţine viaţă!"

Pe 22 iunie, Teodora Enache şi Benny Rietveld Quintet vor putea fi urmăriţi live într-un concert de excepţie ce se va desfăşura în Club Tribute din Bucureşti.

Show-ul anunţă lansarea celui mai nou album al artistei, produs de Benny Rietveld (basistul şi directorul muzical al trupei Santana) şi înregistrat în Las Vegas (SUA) împreună cu muzicienii americani care compun Benny Rietveld Quintet.

"Transfiguration", numele viitorului album, reprezintă rodul unui proiect jazz de excepţie lansat în România, în septembrie 2014, de Teodora Enache și Benny Rietveld. După cum explică Teodora Enache la RFI: "Discul ăsta conţine viaţă. Are viată în el. Conţine tot ce a fost în clipa aia viaţă pentru mine. Discul e ca un concert live. Discul are viaţă şi sunt foarte fericită cu asta. Şi viaţa nu o putem judeca, ea este aşa cum trebuie să fie în clipa aia. Atâta timp cât este viaţă în muzica mea, eu sunt foarte mulţumită."

Albumul a fost înregistrat în februarie 2015, în studiourile Audio Mix House din Las Vegas (SUA), cu aportul fostei secţii ritmice Santana – Benny Rietveld (bas) și Pepe Jimenez (tobe), alături de care s-au aflat Manu Koch (claviaturi, BR Quintet), Allen Won (saxofon, BR Quintet), Ren Martin-Doike (violă, BR Quintet), Ramon Yslas (percuţie, BR Quintet) și Fred Schreuders (chitară) şi a fost revizuit în celebrele Abbey Road Studios din Londra, în iulie 2015.

În această toamnă, Teodora Enache preia funcţia de director artistic de la Lucian Ban, la a V-a ediţie a Bucharest Jazz Festival, eveniment programat în perioada 19 – 25 septembrie 2016, în Piața George Enescu și la Hanul Gabroveni.

Mai multe amănunte despre albumul şi concertele Teodora Enache alături de Benny Rietveld Quintet in România, în interviul realizat de Valentin Panduru în RFI360.

 

Teodora Enache în dialog cu Valentin Panduru