Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Studioul mobil RFI România la FITS 2016 - ziua a treia

george_banu.jpg

Image source: 
Cristi Poperscu, RFI România

În prima parte a zilei, invitații studioului mobil au fost membrii echipei spectacolului Mademoiselle Cantatrice, un proiect creat de Lionel Lauret (artist vizual multidisciplinar), Laeticia Volcey (solistă de muzică clasică) și Maïté Cazaubon (pian).

Laetitia Volcey, solistă de muzică clasică, joacă rolul „Cântăreței din vis”  în acest spectacol monumental creat de Lionel Lauret, un spectacol în care artiștii trec granița formei clasice de recital, pentru a spune povestea și legenda cântăreței din vis. Apoi Matei Vișniec discută cu colega și prietena noastră Mirella Patureau despre programul extrem de generos al Festivalului.În a doua parte a zilei criticul de teatru George Banu, unul din cei mai valoroși oameni de cultură români din lume, ne-a făcut onoarea și plăcerea de a participa la emisiunea noastră ... Aici puteți asculta și scurtul interviu pe care Tim Robbins l-a acordat colegului nostru Matei Vișniec! 

 

Încheiem ziua, dar și seria emisiunilor noastre de la FITS 2016, cu directorul Festivalului, Constantin Chiriac, fără de care acest eveniment cultural de excepție nu ar exista ....

 

... și cu criticul de teatru Octavian Saiu...