Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 11 iulie 2016

raft.jpg

Legea care obliga supermarketurile sa vanda 51% produse romanesti a fost promulgata
Legea care obliga supermarketurile sa vanda 51% produse romanesti a fost promulgata

Legea care obliga supermarketurile sa vanda 51% produse romanesti, a fost promulgata de presedintele Klaus Iohannis.  Noul act normativ ar trebui sa aduca un sprijin pentru fermierii romani dar si pentru industria alimentara locala. In aceasta seara un interviu cu ministrul agriculturii.

sumarul emisiunii 40 de minute

Opoziţia solicită alegeri parlamentare anticipate în Marea Britanie, contestând-o pe Theresa May. Dupa retragerea Andreei Leadsom,  May a ramas singura candidata pentru functia de lider al Partidului Conservator si implicit numirea ca premier.  

Reprezentanţii României şi Bulgariei se întâlnesc astăzi, la Bruxelles, cu o delegaţie canadiană pentru a discuta despre ridicarea vizelor. Românii şi bulgarii sunt singurii cetăţeni ai Uniunii Europene care nu pot intra liber pe teritoriul Canadei.

Prezenta permanenta a trupelor NATO in tarile baltice, consfintita de summitul NATO de la Varsovia este mai mult decat necesara, pentru ca ne confruntam cu o Rusie imprevizibila. In acest moment intre Tallinn si Moscova comunicarea este zero.  Sunt afirmatiile comandatului fortelor armate estoniene. Un interviu in aceasta seara.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 iulie 2016