Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 12 iulie 2016

Prima infectie cu virusul Zika in Romania. Pacienta este o femeie de 27 de ani, recent intoarsa din Martinica. Autoritatile spun ca acesta se afla in afara oricarui pericol.

sumarul emisiunii 40 de minute

Conditiile din inchisorile romanesti sun din nou subiect de discutie dupa ce in aceasta dimineata mai multi detinuti din Penitenciarul Iaşi au incendiat  o celulă şi au protestat pe acoperiş. 

Cel puțin 20 morți în urma unui accident feroviar în sudul Italiei dupa ce doua trenuri s-au ciocnit. Până la această oră nu se știu cirumstanțele în care s-a produs accidentul. Premierul Mateo Renzi si-a interupt vizita la Milano si a revenit la Roma pentru a monitoriza situatia.

Toate partidele politice vor fi obligate să facă publice informațiile de ordin financiar, după ce preşedintele Klaus Iohannis a promulgat o lege care prevede că orice organizație care primește finanțare de la buget este obligată să ofere transparență maximă privind cheltuielile. Aceeași prevedere se va aplica și federaţiilor sportive şi ONG-urilor. 

Beijing nu are drepturi istorice in Marea Chinei de Sud, a decis Curtea Permanenta de Arbitraj de la Haga. Filipine este cea care a deschis procesul – nemultumita ca in ultimii ani China s-a extins foarte mult in insulele din aceasta zona. Dupa pronuntarea verdictului, oficialitatile de la Beijing au anuntat ca nu iau in considerare decizia Curtii. Manila vorbeste in schimb de o decizie istorica.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 12 iulie 2016