Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Adevăraţii VeloPrieteni şi Hai cu Bicla: Bicicliştii pedalează împotriva melanomului

Organizaţiile bicicliştilor din Bucureşti participă la o a doua ediţie a Maşului împotriva Melanomului. E o modalitate de a atrage atenţia asupra riscului expunerii la soare chiar şi în timpul călătoriilor obişnuite prin oraş. Evenimentul are loc sâmbăta, 23 iulie, cu pornire de la Palatul Parlamentului. Adunarea participanţilor este la ora 19.00, iar plecarea de la ora 20.00.

Melanomul este responsabil de numai 4% din cancerele de piele, dar provoacă 80% dintre decesele provocate de cancerul cutanat. Apare mai des la bărbați decât la femei, dar, dacă este depistat din timp, melanomul se vindecă în 98% din cazuri. 
„Bicicliștii pedalează împotriva melanomului” face parte din campania „Un viitor fără pată”, aflată în cel de-al patrulea an consecutiv. Campania este organizată de Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România (detalii pe www.info-melanom.ro). 

Invitaţii dezbaterii: Oana Turturică, de la Asociaţia Hai cu Bicla şi Mihai Deneş de la Asociaţia Adevăraţii VeloPrieteni România.  

 
ASCULTĂ EMISIUNEA: Oana Turturică şi Mihai Deneş, în dialog cu Ioana Haşu.