Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 1 septembrie 2016

toba.jpg

Petre Toba a demisionat din functia de ministru de Interne
Petre Toba a demisionat din functia de ministru de Interne

DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală a ministrului de interne Petre Tobă  in scadalul de coruptie de la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă din cadrul ministerului.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Medicii si asistentii de la Spitalul de Urgenţă Floreasca îşi retrag demisiile. Insa problema de fond ramane. Spitalul Floreasca nu este singurul unde doctorii au avut probleme cu managementul sau unde au fost nevoiti sa scoata bani din buzunar ca sa cumpere medicamente. Discutam pe larg in aceasta seara.

Astazi a inceput ultima sesiune parlamentara a acestei legislaturi. In atentia deputaţilor şi senatorilor vor ajunge legi foarte controversate care privesc, numirea şefilor de parchete, fumatul în spaţii publice închise, activitate avocaţilor sau nesancţionarea doctoranzilor care plagiază.

Recentul seism care a devastat Italia aduce schimbari si in administratia Bucurestiului unde primarul Gabriela Firea propune infiintarea unei institutii care sa raspunda de protectia antiseismica.

Relatiile dintre Brazilia si vecinii sai se tensioneaza dupa demiterea presedintei Dilma Rousseff. Venezuela şi Ecuador si-au rechemat ambasadorii si au îngheţat  relaţiile diplomatice şi politice cu noua conducere braziliană. Cu o masura similara ameninta si preşedintele bolivian Evo Morales.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 1 septembrie 2016