Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 2 septembrie 2016

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Pana luni, premierul ii va inainta sefului statului o propunere pentru sefia Ministerului de Interne. Dragoș Tudorache, șeful Cancelariei primului ministru, este luat în calcul pentru inlocuirea lui Petre Toba.

sumarul emisiunii 40 de minute

Intre timp, Comisia de specialitate din cadrul CNATDCU a stabilit că ministrul demisionar al Afacerilor Interne nu a plagiat. Propunerea specialiștilor este ca Petre Toba sa-si pastreze titlul de doctor. Ultimul cuvant de spus il va avea insa ministrul Educatiei.

Dupa 10 an, ministerul Educatiei anunta ca in octombrie va demara concursurile pentru ocuparea posturilor de directori în școli. Specialistii au atras atentia in nenumarate randuri ca invatamantul preuniversitar romanesc este extrem de politizat  si spun ca nu exista nici o garantie ca procesul invers odata inceput va fi continuat de viitoarele guvernari.

Dupa anuntul ingrijorator al premierului Manuel Valls potrivit caruia 1.600 de francezi, luptă sau vor să lupte alături de terorişti în Siria şi Irak, procurorul general al Parisului spune ca riscul de atentate in Hexagon e din ce in ce mai mare.

Si trei surse diplomatice sustin ca presedintele Uzbekistanului, Islam Karimov, a murit in urma unui atac cerebral. Criticat insistent de Occident si de organizatiile pentru drepturile omului pentru stilul autoritar, Karimov a condus Uzbekistanul din 1989 si pana acum. Karimov nu a desemnat un succesor iar analistii spun ca tranzitia puterii va fi decisa probabil de un grup de apropiati si membri de familie. 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 2 septembrie 2016