Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marți, 6 septembrie 2016

ponta.jpg

Image source: 
gov.ro

Victor Ponta a fost plasat sub control judiciar in dosarul aducerii fostului premier britanic Tony Blair in Romania. El este acuzat de trafic de influenta si complicitate la spalare de bani. In acelasi dosar a fost audiat si omul de afaceri Sebastian Ghita.

sumarul emisiunii 40 de minute

Toate pensiile ar putea scapa de orice tip de impozitare. Plenul Senatului a adoptat o propunere legislativa prin care se elimina impozitul de 16% pentru pensiile mai mari de 1050 de lei. Camera Deputatilor este for decizional. Discutam pe larg in aceasta seara.

ANAF face verificări în legătură cu cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului, de aproape 160.000 de lei, obţinută de un părinte din Sibiu. Intre timp, plata in cauza a fost suspendata. Inspectorii fiscali au inceput verificarile dupa ce un raport al Ministerului Muncii a scos la iveala faptul ca 242 de beneficiari consumă o treime din bugetul alocat pentru plata acestor alocatii.

 S-a incheiat summitul G20 din China. O analiza a cotidianului Le Monde arata ca din aceasta reuniune  răzbate voinţa gigantului asiatic de a influenţa mai mult relaţiile internaţionale. Va explicam in aceasta seara.

Cand o sa discutam si despre vizita in Vietnam a preşedintelui François Hollande. Mai multe contracte au fost semnate, printre altele pentru vînzarea a 40 de avioane Airbus.  

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 6 septembrie 2016