Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 7 septembrie 2016

taxe.jpg

Ministrul de Finante da asigurari ca nu cresc taxele si impozitele
Ministrul de Finante da asigurari ca nu cresc taxele si impozitele

Nu cresc taxele si nici impozitele! Asigurarile vin de la ministrul de finante Anca Dragu, dupa ce in presa au aparut informatii potrivit carora Guvernul pregateste un proiect de modificare a Codului Fiscal in sensul majorarii contributiilor de asigurari sociale si de sanatate, la angajat. Discutam pe larg in aceasta seara.

sumarul emisiunii 40 de minute

Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare a respins  rapoartele comisiilor de specialitate care au stabilit ca fostul ministru de Interne Petre Toba si primarul din Voluntari Florentin Pandele nu au plagiat.  Membrii CNATDCU au cosiderat ca rapoartele comisiilor sunt "incomplete, pe alocuri superficiale", iar argumentele prezentate in favoarea celor doi nu sunt concludente.

In ciuda faptului că Organizaţia stat islamic pierde teren în Siria, Irak şi Libia, pericolul terorist creşte în mai multe ţări şi în special în cele occidentale. O schimbare de doctrină este semnalată în sînul mişcării jihadiste care nu le mai cere militanţilor să vină în Irak sau Siria ci să comită atentate în ţările de unde provin.

Marea Britanie va sprijini construcţia unui zid în apropierea taberei de refugiaţi din Calais Intitulat "Marele zid din Calais" de presa internaţională, gardul construit de ambele părţi ale autostrăzii principale din orasul-port francez , va avea înălţimea de patru metri şi lungimea de un kilometru.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 septembrie 2016