Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 8 septembrie 2016

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Liderul de la Tiraspol, Evgheni Șevciuc, a semnat decretul de aderare a Transnistriei la Rusia. Este vorba de punerea in aplicare a referendumului din 2006, în cadrul căruia 97% dintre participanții la scrutin au votat pentru independența regiunii separatist și aderarea ei ulterioară la Federația Rusă.

sumarul emisiunii 40 de minute

In România mor anual 42.000 de oameni din cauza fumatului, echivalentul a 200 de avioane care s-ar prabusi. Informatia vine de la ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, care atrage atentia  că amendamentele propuse de Comisia de sănătate a Senatului la legea antifumat reprezintă un atentat la sănătatea romanilor şi a făcut apel la deputați să le respingă.

Mai mult de jumatate din scolile de stat din Capitala nu au autorizatie de securitate la incendiu. O situatie intalnita insa in toata tara si care revine in atentie la fiecare inceput de an scolar. Lipsa personalului specializat din cabinetele medicale scolare e o alta problema. Discutam pe larg in aceasta seara.

 Cu opt luni înainte de viitoarele prezidenţiale şi în contextul în care a devenit unul dintre cei mai nepopulari preşedinţi ai Franţei – 9 francezi din 10 nu doresc ca el să se prezinte pentru un nou mandat - François Hollande s-a arătat foarte combativ intr-un discurs despre pericolul terorist. Cu success sau nu, ne lamurim in aceasta seara.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 8 septembrie 2016