Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 12 septembrie 2016

hollande.jpg

Francois Hollande, in vizita de stat in Romania
Francois Hollande, in vizita de stat in Romania

Francois Hollande incepe in aceasta seara o vizita de doua zile in Romania. Agenda discutiilor este extrem de incarcata, atat din punct de vedere politic cat si economic sau cultural. Discutam pe larg in aceasta seara.

sumarul emisiunii 40 de minute

Una din 5 scoli din Romania nu are autorizatie sanitara sau aviz de la ISU. Aici se intorc trei milioane de elevi din intreaga tara. Noul an scolar care a inceput astazi aduce si noutati. In 40 de minute un interviu cu Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei.

După alegerile parlamentare se va forma un Guvern politic! O spune președintele Klaus Iohannis, in opinia caruia  Guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloș a fost doar o soluție de criză. Seful statului considera că nu „ar fi greșit” dacă unii dintre miniștri din cabinetul Cioloș ar dori să candideze.

Amenintarea terorista ramane prezenta in Franta! Autoritatile spun ca in fiecare zi este dejucat un atentat…de altfel securitatea si lupta antiterorista devin subiect de campanie electorala în Hexagon, in contextul alegerilor prezidentiale de anul viitor! 

Emisiunea 40 de minute din data de 12 septembrie 2016