Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 13 septembrie 2016

elicoptere.jpg

Francois Hollande a inaugurat fabrica Airbus de la Ghimbav
Francois Hollande a inaugurat fabrica Airbus de la Ghimbav

Da, ne simtim sprijiniti de Franta! Este declaratia presedintelui Klaus Iohannis dupa intrevederea de la Palatul Cotroceni cu seful statului francez.  O posibila schimbare de pozitie  a Parisului pe dosarul Schengen s-ar putea produce. Francois Hollande a spus ca trebuie purtate discutii la Bruxelles pentru a vedea "cum pot aduce aeroporturile romanesti o contributie la spatiul de libera circulatie". 

sumarul emisiunii 40 de minute

Liderul de la Elysee a inaugurat la Ghimbav noua fabrica de elicoptere Airbus. Primul aparat de zbo H215 ar trebui sa fie produs anul viitor. In 40 de minute, in exclusivitate un interviu cu vicepremierul si ministrul Economiei, Costin Borc.

Europa trebuie sa aiba o capacitate proprie de aparare chiar daca se afla sub umbrela de securitate a NATO. O alta declaratie a presedintelui Hollande pe care o analizam in aceasta seara impreuna cu fostul consilier prezidential pe probleme de securitate Iulian Fota.

Consiliu European, vineri, la Bratislava. Cei 27 se vor întîlni dar divizati în multe privinte. Punctam in context interviul dat de ministrul de externe al Luxemburgului în Die Welt care considera ca Ungaria ar trebui exclusa din Uniunea europeana din cauza politicii sale restrictive în materie de imigratie...

Iar in Franta, ministrul de Interne anunta un nou plan privind repartizarea migrantilor avand in vedere ca unele departamente  se opun. Polemica nu va întîrzia sa izbucneasca în context electoral dat fiind ca securitatea este un subiect principal al campaniei pentru prezidentialele de anul viitor.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 13 septembrie 2016