Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 19 septembrie 2016

ciolos_2.jpg

Ciolos in Parlament: "Nu intenționăm să creștem nicio taxă, niciun impozit."
Ciolos in Parlament: "Nu intenționăm să creștem nicio taxă, niciun impozit."

Nu intenționăm să creștem nicio taxă, niciun impozit. Dimpotrivă. A spus-o premierul care s-a prezentat astazi in fata Parlamentului pentru a vorbi despre starea economiei. Social-democratii, la cererea carora Dacian Ciolos a venit in fata legislativului, i-au reprosat insa ca a vorbit limba tehnocraților.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa a criticat modul de desfășurare a alegerilor parlamentare din Rusia, despre care a afirmat că au fost marcate de încălcări ale drepturilor fundamentale și lipsa unor alternative politice distincte. Partidul Rusia Unită, al preşedintelui Vladimir Putin, se clasează pe primul loc. 

Situatia refugiatilor, se regaseste pe agenda adunarii generale a ONU, care lansează în context un "pact mondial" împotriva xenofobiei. In pofida bunelor intentii, organizaţia are o capacitate redusă de acţiune. Discutam pe larg in aceasta seara….

Franţa a adus astăzi un omagiu naţional victimelor terorismului. Presedintele  Hollande a vorbit despre necesitatea de a angaja mijloace suplimentare în combaterea terorismului şi a promis o   mărire a indemnizatiilor pentru victimele terorismului.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 septembrie