Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 29 septembrie 2016

ciolos_3.jpg

Klaus Iohannis: Dacian Ciolos trebuie sa se  gandeasca cu cine isi continua proiectele
Klaus Iohannis: Dacian Ciolos trebuie sa se gandeasca cu cine isi continua proiectele

Dacian Ciolos sa se hotarasca repede daca si cu cine vrea sa-si continue proiectele. Eu nu voi nominaliza un premier apolitic dupa alegerile din 11 decembrie. Sunt declaratii ale presedintelui Klaus Iohannis pe care le analizam in aceasta seara.  

sumarul emisiunii 40 de minute

In Republica Moldova incepe maine campania electorala pentru alegerile generale din 30 octombrie. Pentru prima data in ultimii 16 ani,  cetatenii il vor alege in mod direct pe seful statului. Pentru validarea primului tur de scrutin este necesară participarea a cel puţin 33% din numărul celor înscrişi pe listele electorale.

In incercarea de a tempera scaderea pretului petrolului, statele membre OPEC decid sa reduca productia cu 750.000 de barili pe zi. Este primul acord de acest gen de la criza financiară din 2008. Daca isi va atinge scopul ne lamurim in aceasta seara.

Iar in Statele Unite, in plina campanie electorala, apar informatii potrivit carora o companie a lui Donald Trump, ar fi desfăşurat în mod secret afaceri în Cuba, în timpul Administraţiei Fidel Castro, încălcând embargoul impus de Washington.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 29 septembrie 2016