Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Andreea Bibiri: "Iubesc enorm filmul însă nu sunt deloc mulţumită de filmele de la noi"

Andreea Bibiri este "O femeie singură". Un one-woman-show ce a avut deja avanpremiera la Teatrul de Arta Bucureşti. Un rol în care ilustrează o femeie prizonieră în propria viaţă. O construcţie alcătuită din persoane, preocupări, obiecte inutile, străine şi agresive.

Andreea Bibiri sărbătoreşte anul acesta 20 de ani de la debutul pe scena unui teatru. Se întâmpla în spectacolul "Lecţia" lui Eugen Ionescu pe scena Teatrului Bulandra, unde acum pregăteşte "Macbeth". În cariera ei, are suficiente roluri memorabile şi in film, însă când vine vorba de spaţiul în care se poate exprima liber şi unde se simte natural, alege teatrul.

"În film nu, n-am ce să caut, din păcate. Îmi pare rău sa tot repet chestia asta, mă simt deja prost şi e ca si cum i-as jigni pe colegii mei. Nu este vina lor că spatiul cinematografic este ocupat şi bine deţinut de regizorii romani. Mai puţine, mult prea puţine regizoare. Trebuie să recunosc, nici nu am încercat asta. Mi-e şi frică. Las pe altcineva să deschidă acest drum."

 

 

Piesa “O femeie singură” este scrisă de celebrii dramaturgi italieni Dario Fo şi Franca Rame, doi dintre cei mai cunoscuti actori si activisti politici ai Italiei. Dario Fo si Franca Rame au avut curajul asumării convingerilor si angajamentului fată de probleme politice si sociale si s-au implicat în numeroase controverse cu statul, poliţia, cenzura, televiziunea şi Vaticanul. Una din figurile de vârf ale farsei moderne şi ale dramei politice, Dario Fo a scris peste 70 de piese de teatru. Lucrările sale au fost traduse în peste 30 de limbi, iar în 1997 el a câştigat Premiul Nobel pentru Literatură.

Că a fost teatru sau film, seriale tv, piese de teatru radiofonic, dublaj pentru desene animate, regie de teatru, Andreea Bibiri continuă să-şi exploreze talentul prin spectacole de improvizaţie sub numele ComedyShow.

 

 

Premiera piesei "O femeie singura" de la Teatrul de Artă Bucureşti este programată pe 13 octombrie 2016 şi vă recomandam să achiziţionaţi bilete din timp.

 
Actriţa Andreea Bibiri, interviu în cadrul programului RFI360