Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 6 octombrie 2016

kovesi.jpg

CSM reactioneaza in cazul denuntului lui Sebastian Ghita referitor la Codruta Kovesi
CSM reactioneaza in cazul denuntului lui Sebastian Ghita referitor la Codruta Kovesi

Consiliul Superior al Magistraturii reactioneaza în scandalul provocat de autodenunțul lui Sebastian Ghiță care sustine ca a fost implicat intr-o presupusa plagiere a tezei de doctorat a Codrutei Kovesi.   

sumarul emisiunii 40 de minute

ASF a revizuit formula de calcul a tarifelor maxime pentru polițele RCA. La determinarea tarifelor va fi adăugată și marja de profit a asigurătorilor. Valoarea exacta a asigurarilor obligatorii va fi stabilită până pe 19 octombrie.

Parlamentul polonez a respins cu o largă majoritate de voturi proiectul de lege care prevede interzicerea totală a avortului. Controversata propunere a declanșat ample proteste în Polonia.

Noua agenție europeana pentru securizarea frontierelor, care are drept rol oprirea valului de imigranți ce încearcă să ajungă în Europa, isi incepe astazi activitatea, la granița între Bulgaria și Turcia. Agenția Europeană pentru Frontieră și Pază de Coastă va avea la dispoziție aproximativ 1.500 de ofițeri din 19 state membre, ce pot fi mobilizați rapid în caz de urgență

Iar specia umană ar putea să îşi fi atins deja limita maximă de longevitate. Asta pentru că, de aproximativ două decenii, speranţa maximă de viaţă a oamenilor a încetat să mai crească şi nu mai depăşeşte vârsta de 115 ani, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 6 octombrie 2016