Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 7 octombrie 2016

juan-manuel-santos.jpg

Presedintele Columbiei, Juan Manuel Santos, primeste premiul Nobel pentru Pace in 2016
Presedintele Columbiei, Juan Manuel Santos, primeste premiul Nobel pentru Pace in 2016

Președintele columbian Juan Manuel Santos primeste in acest an Premiul Nobel pentru Pace, pentru contribuția sa la rezolvarea războiului civil din Columbia, un conflict soldat cu cel puțin 220.000 de morți si aproape șase milioane de stramutati.

sumarul emisiunii 40 de minute

Dupa 8 ani de pauza, saptamana viitoare sunt programate concursuri pentru posturile de directori in scoli. Asta in conditiile in care Comisia de Învățământ din Senat și președintele acesteia, Ecaterina Andronescu, s-au pronunțat împotriva inițiativei și au făcut demersuri pentru amânarea concursurilor până vara viitoare.

La doua saptamani de cand Romania a reprimit permisiunea de a exporta porcine in Uniunea Europeana, ministrul Agriculturii anunta ca interzice importurile de produse animale din Republica Moldova si Ucraina, doua state care se confrunta cu aceasta boala.

Iar Parlamentul din Pakistan a votat în unanimitate adoptarea legislaţiei împotriva „crimelor de onoare", la trei luni după uciderea unei vedete a reţelelor de socializare. Aproximativ 500 de femei sunt ucise în fiecare an în Pakistan de propriile rude.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 octombrie 2016