Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 12 octombrie 2016

cumintenia_pamantului.jpg

10 milioane de euro, atat va plati guvernul pentru a achizitiona “Cumintenia Pamantului”.
10 milioane de euro, atat va plati guvernul pentru a achizitiona “Cumintenia Pamantului”.

10 milioane de euro, atat va plati guvernul pentru a achizitiona “Cumintenia Pamantului”. Din subscriptia publica s-a strans putin peste un million, mult sub pragul de 6 milioane pe care-l tinteau autoritatile. Proprietarii vand opera lui Brancusi cu 11 milioane de euro. In 40 de minute un interviu cu Corina Suteu, ministrul Culturii.

sumarul emisiunii 40 de minute

Dupa o pauza de 8 ani astazi s-au reluat concursurile pentru directorii de scoli, gradinite si licee. Pariul ministerului Educatiei este depolitizarea sistemului de invatamant….

Se ieftinesc din nou medicamentele, dar treptat, pentru a nu se ajunge in situatia in care pilulele sa nu se mai gaseasca in farmacii. Scaderea pretului se va face progresiv, în trei ani si este vorba de medicamente care au fost inovative, dar al căror patent a expirat și au fost inlocuite de alternative generice.

Sute de femei din România cad victime traficanţilor de persoane şi sunt obligate să se prostitueze în diverse ţări din Europa. Este subiectul unui reportaj BBC care trateaza fenomenul sclavagismului modern….

Iar avocații lui Salah Abdeslam, suspectul-cheie al atentatelor care au avut loc în noiembrie anul trecut la Paris, au anunțat că renunță să își mai apere clientul din cauza deciziei acestuia de a păstra tăcerea.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 12 octombrie 2016