Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 17 octombrie 2016

tariceanu.jpg

Calin Popescu Tariceanu, in vizorul CSM
Calin Popescu Tariceanu, in vizorul CSM

Recentele declaratii ale lui Calin Popescu Tariceanu referitoare la DNA determina Consiliul Superior al Magistraturii sa sesizeze Inspectia Judiciara care trebuie sa verifice rapid daca afirmatiile presedintelui Senatului aduc atingere justitiei. Al doilea om in stat a facut apel la parlamentari sa refuze sa se pronunte, pana la finalul acestei legislature, asupra cererilor procurorilor de ridicare a imunitatii.

sumarul emisiunii 40 de minute

A inceput batalia pentru eliberarea orasului Mosul, ultimul din Irak aflat sub controlul jihadistilor din Statul Islamic. La asalt participă forțele irakiene, susținute de luptători kurzi si miliții șiite. Coaliția internațională antijihadistă condusă de Statele Unite furnizează sprijin aerian și terestru operațiunii. ONu este ingrijorat de soarta a cel puțin un milion de persoane care se află în oraș si ar putea deveni victime. 

Nu se explica graba cu care s-a luat decizia impuscarii ursului de la Sibiu, in acel moment nu exista un pericol iminent la adresa oamenilor. Este o delaratie a ministrului de Interne, dragos Tudorache care mai spune ca ancheta realizata de Corpul de Control al ministerului arata ca autoritatile nu au proceduri bine puse la punct  pentru astfel de cazuri.  

Iar social democraţii au trecut prin Senat proiectul iniţiat de liderul PSD Liviu Dragnea prin care sunt eliminate peste 100 de taxe nefiscale de la 1 ianuarie 2017..

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 octombrie 2016