Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 19 octombrie 2016

ceta.jpg

E oficial: Bucurestiul anunta ca nu va semna Acordul comercial dintre Uninea Europeana si Canada-CETA
E oficial: Bucurestiul anunta ca nu va semna Acordul comercial dintre Uninea Europeana si Canada-CETA

E oficial: Bucurestiul anunta ca nu va semna Acordul comercial dintre Uninea Europeana  si Canada-CETA. Motivul il reprezinta intentia autoritatilor canadiene de a nu liberaliza complet regimul de vize pentru cetatenii romani decat in 2018.

sumarul emisiunii 40 de minute

La Berlin are loc in aceasta seara un summit pe tema situației din estul Ucrainei…Se intalnesc in capitala Germaniei, președinții Rusiei, Ucrainei și Franței alaturi de cancelarul Angela Merkel…O intalnire pe teren minat spun analistii din cauza divergentelor dintre occidental si rusi pe tema Siriei.

Este nevoie de introducerea unor noi module de formare a viitorilor dascali pentru ca acum pregatirea cadrelor din invatamantul preuniversitar este precara. O spune ministrul Educatiei. Discutam in aceasta seara despre cum ar trebui sa se pregateasca un professor si cine ar trebui sa-l evalueze: elevii, parintii sau un cadru didactic cu mai multa experianta?

Cu o luna si jumatate inainte de alegerile parlamentare, ministerul de Interne propune ca numararea voturilor si toate celelalte activitati de dupa inchiderea urnelor sa fie filmate si inregistrate audio. Situatie care ar ridica serioase semne de intrebare in legatura cu  capacitatea presedintilor sectiilor de vot de a supraveghea legalitatea procesului de vot.

Si chiar daca presedintele Vladimir Putin si-a amanat vizita la Paris, in capitala Frantei este inaugurat astazi centrul spiritual și cultural rus.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 octombrie 2016