Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 21 octombrie 2016

vize.jpg

 Vizele pentru Canada ar putea fi eliminate
Vizele pentru Canada ar putea fi eliminate

Final de Consiliu European la Bruxelles. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că s-a ajuns la un acord cu partea canadiană în ceea ce privește liberalizarea vizelor pentru români din 2017. Ințelegerea cu autoritatile de la Ottawa  devine valabilă în măsura în care se semnează Acordul CETA, prevazut pentru 27 octombrie.

sumarul emisiunii 40 de minute

Peste 85% dintre maghiarii din Romania ar vrea ca UDMR sa intre la guvernare. Asa arata un sondaj al Uniunii potrivit caruia 45% din cei intervievati si-ar dori o coalitie cu PNl si doar 25% o alianta cu PSD. Ne lamurim daca in aceste conditii se contureaza o alianta intre PNL-USR si UDMR, dupa alegeri….

Aproape o săptămână până la turul întâi al alegerilor prezidențiale din Republica Moldova… sondajele de opinie indică trei favoriți: Igor Dodon (Partidul Socialiștilor), Maia Sandu (Partidul Acțiune și Solidaritate) și Marian Lupu, liderul democratilor moldoveni. Primii doi se califică în al doilea tur de scrutin ce ar urma să aibă loc pe 13 noiembrie, dacă niciun candidat nu obține majoritatea voturilor valabil exprimate pe 30 octombrie.

Intr-o initiativa fara precedent fosti sefi ai televiziunii si radioului public au semnat o scrisoare deschisă în care susţin că iniţiativa parlamentară de a desfiinţa taxa radio-tv "este deosebit de periculoasă pentru democraţie şi va duce la abuzuri politice de neoprit.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 octombrie 2016