Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 26 octombrie 2016

lupu.jpg

Surpriza pe scena politica de la Chisinau. Liderul PD, Marian Lupu se retrage din cursa prezidentiala
Surpriza pe scena politica de la Chisinau. Liderul PD, Marian Lupu se retrage din cursa prezidentiala

Surpriza pe scena politica de la Chisinau. Cu trei zile inainte de primul tur al alegerilor prezidentiale, doi candidati se retrag din cursa: liderul democratilor Marian Lupu si cel al Partidului Popular European, Iurie Leanca. 

sumarul emisiunii 40 de minute

Curtea Constitutionala a decis ca ordonanta privind plagiatele si scolile doctorale, in forma adoptata de Parlament, este neconstitutionala. Asta inseamna ca si de aici inainte plagiatele vor fi judecate nu doar de Senatul universităţilor, ci și de CNATDCU.

Semnarea acordului comercial Uniunea Europeana-Canada este în continuare posibilă. O spune președintele Consiliului European, Donald Tusk, cu o zi inainte de summitul in care intelegerea ar trebui parafata. Regiunea valona se opune in continuare acordului.

Iar Alianţa Atlantică se reuneşte la Bruxelles, la nivel de miniştri ai apărării, pentru a discuta despre strategia de descurajare a Rusiei în estul Europei, în contextul în care Moscova recurge la numeroase manevre militare. Pe agenda discuţiilor de la Bruxelles figurează, printre altele, desfasurarea de unităţi în ţările baltice şi în Polonia. 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 26 octombrie 2016