Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 31 octombrie 2016

alegeri_moldova.jpg

Peste doua saptamani vom afla cine va fi presedintele Republicii Moldova
Peste doua saptamani vom afla cine va fi presedintele Republicii Moldova

Peste doua saptamani vom afla cine va fi presedintele Republicii Moldova. In turul doi se vor infrunta liderul socialistilor Igor Dodon si cel al Partidului Actiune si Solidaritate Maia Sandu…

sumarul emisiunii 40 de minute

82.000 de cadre medicale la nivelul intregii tari sunt de astazi in greva generala, pe termen nelimitat.  Angajatii sunt nemultumiti ca nu au ajuns la o intelegere cu autoritatile privind revendicarile legate de legea salarizarii.

Dupa doi ani si jumatate, Libanul are un nou presedinte….Michel Aoun a fost ales de Parlamentul de la Beirut în funcția suprema in stat…Ecuatia politica e extem de complicate avand in vedere ca , in mod traditional, preşedinţia trebuie să-i revină unui creştin maronit, postul de preşedinte al Parlamentului unui musulman şiit iar postul de prim ministru unui musulman sunit.

Jungla de la Calais, închisa de autoritatile franceze saptamana trecuta, pare sa se fi mutat la Paris unde 2000 de migranti dorm în corturi în zona canalului Saint Martin.

Analizam si un raport UNICEF care arata ca un copil din sapte este expus unui nivel extrem de ridicat de poluare ceea ce ar putea pune serioase problem de dezvoltare.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 31 octombrie 2016