Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 7 noiembrie 2016

vot.jpg

Camera Deputatilor a dat vot final astazi pe cresterile de salarii si sporuri in sanatate si educatie
Camera Deputatilor a dat vot final astazi pe cresterile de salarii si sporuri in sanatate si educatie

Camera Deputatilor a dat vot final astazi pe cresterile de salarii si sporuri in sanatate si educatie. Maririle au un impact bugetar de aproape 5 miliarde de lei. Recent, premierul Dacian Ciolos anunta ca  orice lege populista si fara sursa de finantare va fi atacata la Curtea Constitutionala.

sumarul emisiunii 40 de minute

In ajunul scadenței, alegerile prezidențiale americane rămân pe muchie de cuțit, ambii candidați fiind angajați în eforturi de ultim moment de a consolida baza și a-i convinge pe indecișii care, în unele state, pot înclina balanța într-un sens sau altul.

Circa 42% dintre elevii romani de 15 ani sunt analfabeti functional. Copiii pot sa scrie si sa citeasca, dar nu inteleg textele prezentate. Pentru comparatie, media europeana este de 20%. Discutam in 40 de minute  despre consecintele acestui fenomen si posibile solutii.

Zeci de organizaţii neguvernamentale cer Parlamentului să respingă iniţiativa privind revizuirea Constituţiei în sensul definirii căsătoriei ca uniune între femeie şi bărbat, si avertizeaza ca un referendum pe această temă organizat în ziua alegerilor parlamentare ar putea deturna procesul electoral.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 noiembrie 2016