Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


”Rural”, dezbateri, discuții și concluzii la INDAGRA

indagra_foto_cojocaru.jpg

E posibil ca mulți dintre agricultorii din Uniune să nu poată face față concurenței canadiene și să dea faliment
E posibil ca mulți dintre agricultorii din Uniune să nu poată face față concurenței canadiene și să dea faliment
Sursa imaginii: 
RFI

Agricultura românească se vede frumos la momente festive, așa cum a fost INDAGRA, târgul de specialitate care a avut loc la București. Doar că dincolo de prezentările sclipitoare, problemele de acum cronice ale fermierilor ies la iveală în fiecare discuție.

Emisiunea ”Rural” a ales să discute, cu cei prezenți la INDAGRA, și despre problemele care se ridică în perspectivă după încheierea acordului comercial între Uniunea Europeană și Canada. Iar una dintre acestea este una majoră, după cum spunea, în exclusivitate pentru RFI, chiar ministrul agriculturii Achim Irimescu – agricultura europeană este cea sacrificată pentru parafarea documentului.

”Este vorba de impactul acordurilor comerciale, în care, experiența mea în Bruxelles spune următorul lucru: de obicei, de obicei, Uniunea Europeană fiind dezvoltată puternic și industrializată puternic, cu interese foarte mari pe varii domenii, cum ar fi aeronautica, trenurile de mare viteză, sigur că au un interes mare să pătrundă pe piețe terțe. Și, în astfel de situații, n-o spun eu, ci reprezentanții producătorilor europeni și mai ales francezi și polonezi, în acest proces, de multe ori este sacrificată agricultura”, spune ministrul Irimescu.

 
Ascultă emisiunea Rural din 07 noiembrie 2016