Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 21 noiembrie 2016

merkel.jpg

Angela Merkel va candida pentru un al patrulea mandat in fruntea Guvernului german
Angela Merkel va candida pentru un al patrulea mandat in fruntea Guvernului german

Anuntul pe care Germania il astepta de mai multe luni a fost facut - Angela Merkel a anunţat că va candida pentru cel de-al patrulea mandat la conducerea Guvernului  în cadrul alegerilor legislative din 2017. În ultimele luni, Merkel  s-a confruntat cu o serie de dificultăţi generate de criticile faţă de politicile ei în materie de migraţie.

sumarul emisiunii 40 de minute

 Francois Fillon, cel care are cele mai mare sanse in acest moment sa fie candidatul dreptei la prezidentialele de anul viitor din Franta, este adeptul unei apropieri pronuntate de Rusia, prin ridicarea sanctiunilor economico-politice si cooperarea strinsa in teatrul de razboi sirian. Fostul premier a castigat  primul tur al alegerilor primare.

Preoții catolici pot ierta păcatul avortului! Un mesaj pe care il transmite insusi Papa Francisc, in conditiile in care pana acum, acesta era un drept rezervat doar episcopilor şi unor duhovnici cu rang special.

 De la Londra premierul britanic Theresa May promite  "o nouă strategie industrială", pentru a sprijini economia, după ce alegătorii din Marea Britanie au votat pentru ieșirea țării din Uniunea Europeană… O idée anume insa starneste controverse-  guvernul vrea sa reduca taxele pentru corporatii, chiar sub 15%.....

Ingrijorare printre asociatiile de pacienti! Acestea atrag atentia ca datele medicale ale bolnavilor cuprinse în dosarul electronic vor fi disponibile tuturor responsabililor din sistemul sanitar, fără acordul pacienților, cee ce ar putea crea prejudicii bolnavilor atat in zona profesionala cat si in cea sociala....

 
emisiunea 40 de minute din data de 21 noiembrie 2016