Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 22 noiembrie 2016

autostrada.jpg

Sfârșitul anului 2021 rămâne termenul estimat de finalizare al autostrăzii Sibiu - Pitești.
Sfârșitul anului 2021 rămâne termenul estimat de finalizare al autostrăzii Sibiu - Pitești.

Sfârșitul anului 2021 rămâne termenul estimat de finalizare al autostrăzii Sibiu - Pitești. Traseul final a fost avizat iar constructia va incepe in prima parte a anului 2018. Autorităţile au optat pentru prima variantă, care trece prin Curtea de Argeş. Autostrada necesită investiţii de aproximativ 1,6 miliarde de euro şi este finanţată din fonduri europene.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Turcia anulează proiectul de lege care ar fi permis amnistia bărbaților ce întrețin relații sexuale cu minore, dacă aceștia s-ar fi căsătorit cu victimele lor. Propunerea a stârnit proteste și critici la nivel internațional, Ankara fiind acuzată că această lege reprezintă o formă mascată de a legaliza pedofilia si incurajeaza practica căsătoriilor cu minore.

Statele Unite avertizează cu privire la posibile atentate teroriste, care ar putea să lovească tari europene, în perioada sărbătorilor. Diplomaţii americani susţin că există informaţii credibile care indică că jihadiştii Statului Islamic continuă să pregateasca atentate teroriste in intreaga Europa. Ne lamurim cat de mare este pericolul in aceasta seara.

Comisia Europeana a dezbatut astazi un nou cod de conduita pentru membrii sai, o masura care se impunea în urma scandalului creat in jurul unui fost presedinte. Lui Jose Manuel i se reproseaza faptul ca a acceptat pozitia de consultant despre Brexit la Banca Goldman Sachs, vazuta ca responsabila în criza greaca.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 noiembrie 2016