Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Greenpeace: Strategia Energetică 2016-2030 nu este una ideală, dar e o evoluţie faţă de cea din 2007

Strategia Energetică a României pentru perioada 2016-2030 se află în dezbatere publică. Documentul pune accent pe gazele naturale şi energia nucleară. Cum priveşte Greenpeace ​România această Strategie? Care au fost propunerile organizaţiei ecologiste şi câte dintre ele au fost luate în calcul? Invitat la emisiunea Planeta Verde a fost Ionuţ Cepraga, coordonator de campanii la Greenpeace România.

Ionuţ Cepraga deplânge faptul că Strategia Energetică pentru perioada 2016-2030 pune accent pe energia nucleară, prin potenţiala deschidere a unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă: "Ce ni se pare foarte important şi nefavorabil este prezenţa în toate scenariile oferite de strategie a elementului nuclear ca element de bază".

"Altminteri, documentul în sine este unul destul de bun, cu alte semne de întrebare, evident, nu este un document ideal, dar comparat cu strategia din 2007 se vede clar o evoluţie şi nu avem cum să nu admitem lucrul ăsta", spune coordonatorul de campanii de la Greenpeace România.