Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 5 decembrie 2016

renzi.jpg

Premierul italian Mateo renzi demisioneaza in urma esecului referendumului de duminica
Premierul italian Mateo renzi demisioneaza in urma esecului referendumului de duminica

Asa cum a promis Matteo Renzi demisioneaza din fruntea guvernului de la Roma, după ce italienii au respins, prin referendum, reformele constituţionale propuse de premier. Consultarea populara fost perceputa drept un adevărat vot de încredere pentru prim-ministrul democrat, care nu a reuşit în ultimii doi ani să genereze creşterea economică rapidă dorită de populatie, deşi politicile sale economice au scos peninsula din recesiune.

sumarul emisiunii 40 de minute

In alt context politic si Franta ar putea ramane fara premier …. Manuel Valls este asteptat sa anunte in aceasta seara ca pleaca din fruntea guvernului de la Paris ca sa candideze la alegerile prezidentiale…. În acest caz, socialistul se va infrunta cu conservatorul Francois Fillon şi cu lideraFrontului National  Marine Le Pen.

Nereguli masive identificate de corpul de control al premierului la ministere si institutii din subordinea acestora. În cinci ani, instituţiile publice au achiziţionat produse şi licenţe software de peste 3 miliarde lei. Peste 110 milioane au fost plătiţi pentru produse instalate, dar neutilizate sau cu care prezentau defecţiuni

Şomerii care se angajează primesc o primă de activare de 500 de lei, cei care îşi schimba domiciliul din cauza locului de muncă vor incasa o primă de instalare de 12.500 de lei, iar firmele primesc lunar o subvenţie de 900 de lei, timp de un an, pentru fiecare contract de muncă încheiatSunt cateva din masurile de stimulare a ocuparii locurilor de munca ce intra in vigoare de astazi….