Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 7 decembrie 2016

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

Teme care sa ocupe cel mult două ore din timpul elevului, de nivel mediu, niciodată de facut în vacanţă. Sunt prevederile unui ordin de ministru care reglementează câte ore ar trebui să lucreze elevii din învăţământul primar şi gimnazial în afara şcolii.

sumarul emisiunii 40 de minute

România va avea mai mult de 1.000 de kilometri de autostradă în 2018. Anul viitor vor fi  deschişi circulaţiei cel mult 150 de kilometri. Sunt cifre communicate de ministrul Transporturilor, Sorin Buse. Le comentam in aceasta seara…..

1450 de lei, este propunerea sindicatelor pentru salariul minim pe economie aferent anului 2017. Vineri este programata o noua intalnire cu reprezentantii patronatelor….

Cum pot fi convinsi tinerii sa iasa duminica la vot? In spatiul virtual au aparut in ultimele zile mai multe campanii prin care cetatenii sunt indemnati sa mearga la urne pe 11 decembrie. Incercam sa ne lamurim cat de eficiente sunt aceste campanii….

Le Monde publica o ancheta care arata ca Franta a fost tinta unui program de interceptare a convorbirilor mobile de la bordul avioanelor comerciale.  Compania AirFrance  ar fi fost vizata inca din anul 2005 iar monitorizarea este departe de a se fi limitat la presupusi membri ai unor celule teroriste.

Personalitatea anului 2016 este Donald Trump, presedintele ales al Statelor Unite, a anuntat revista Americana Time. Pe lista finalistilor erau si contracandidata sa in alegeri, democrata Hillary Clinton, presedintele rus, cel turc si euroscepticul britanic Nigel Farage.  

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 decembrie 2016