Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 15 decembrie 2016

parlament.jpg

PSD obtine 221 de mandate dar nu are majoritate absoluta.
PSD obtine 221 de mandate dar nu are majoritate absoluta.

221! Cel mai mare număr de mandate din viitorul Parlament, ceea ce nu-i confera totusi majoritatae absoluta PSD-ului. Social-democratii ar mai fi avut nevoie de 12 fotolii. Aliatul lor, ALDE, obtine 29 de portofolii in viitorul legislativ.

sumarul emisiunii 40 de minute

Liderii UE participă astazi la Bruxelles, la ultimul summit din acest an, redus la o singură zi de la două ca pana acum. Este de așteptat ca ei să prelungească sancțiunile împotriva Moscovei pe fondul conflictului din Ucraina pentru încă șase luni, dar este puțin probabil să impună noi măsuri ca răspuns la carnagiul din Alep.

Alep, unde este in vigoare un nou armistitiu. Evacuarea civililor şi rebelilor continuă, deşi forţele guvernamentale au atacat un convoi medical care se indrepta spre oras.

Vladimir Putin este in vizita oficiala in Japonia. O disputa teritoriala tensioneaza relatiile dintre cele doua state. Chestiunea celor patru insule din grupul Kurilelor de Sud, despre care Rusia susţine că i-au revenit în urma celui de Al Doilea Război Mondial, dar pe care Japonia continua sa le revendice.  

 

Emisiunea 40 de minute din data de 15 decembrie 2016