Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 19 decembrie 2016

iohannis_2.jpg

Palatul Cotroceni a anuntat programul consultarilor din aceasta saptamana
Palatul Cotroceni a anuntat programul consultarilor din aceasta saptamana

Palatul Cotroceni a anuntat programul consultarilor din aceasta saptamana. PSD, PNL, USR si UDMR  au fost convocate miercuri la Preşedinţie; ALDE, PMP si Minorităţiles sunt chemate joi De partea sa, Avocatul Poporului anunţă că decizia cu privire la constituţionalitatea sau neconstituţionalitatea legii care prevede că nu pot fi membri ai Guvernului persoanele care au fost condamnate, va fi luată după învestirea viitorului Guvern.

sumarul emisiunii 40 de minute

18 angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia sunt în greva foamei în faţa sediului companiei. Protestatarii cer aprobarea unei rectificări bugetare pentru ca toti salariatii sa-si primeasca banii pe luna decembrie.

Peste o mie de persoane au putut părăsi astazi estul orașului sirian Alep, în cadrul unei noi operațiuni de evacuare a locuitorilor din acest cartier al rebelilor asediat de fortele guvernamentale. Consiliul de Securitate al ONU a decis trimiterea de observatori in oras.

Un ultim test inaintea investiturii pentru Donald Trump. Colegiul electoral din statele Unite se reuneste astazi pentru a-l desemna oficial pe republican drept viitor presedinte. Procedura este, de regula, una de rutina dar anul acesta vine pe fondul acuzatiilor ca rusii au incercat sa influenteze alegerile prin atacuri informatice.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 19 decembrie 2016