Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de miercuri, 21 decembrie 2016

sevil.jpg

Sevil Shhaideh, propunerea PSD pentru functia de premier
Sevil Shhaideh, propunerea PSD pentru functia de premier

Fost ministru al Dezvoltarii in guvernarea Ponta si considerata o apropiata a lui Liviu Dragnea, Sevil Shhaideh este propunerea de premier a PSD. Social-democratii spun ca daca seful statului nu va accepta nominalizarea, nu vor veni cu o alta propunere. Intre timp Liviu Dragnea a fost ales presedinte al Camerei Deputatilor iar Calin Popescu Tariceanu ajunge din nou in fruntea Senatului.

sumarul emisiunii 40 de minute

Poliţia din Germania se află în căutarea unui tunisian al cărui document de identitate a fost găsit în camionul folosit in atentatul de la Berlin. Pe de alta parte, autoritățile germane reacționează cu prudență la revendicarea de către Statul Islamic a atacului din capitala țării.

Doua zile dupa atentatul de la Berlin, Comisia Europeana publica un nou pachet de masuri antiteroriste care privesc atât combaterea radicalizarii cât si finantarea terorismului si o cooperare mai stransa între statele membre in aceste chestiuni. Discutam pe larg in 40 de minute.

Cand va spunem si ca soarta extinderii centralei nucleare de la Cernavoda este tot mai incerta. Ministerul Energiei plaseaza viitorului guvern decizia referitoare la acordul de construire a reactoarelor 3 si 4 , acord negociat intens cu o companie chineza.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 21 decembrie 2016