Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 22 decembrie 2016

iohannis.jpg

Presedintele Klaus Iohannis anunta ca va desemna premierul dupa Craciun
Presedintele Klaus Iohannis anunta ca va desemna premierul dupa Craciun

Cele doua zile de consultari ale presedintelui cu partidele s-au incheiat. Klaus Iohannis amana pana dupa Craciun desemnarea premierului. Dupa nominalizarea din partea PSD, astazi PMP a venit cu propria propunere.

sumarul emisiunii 40 de minute

La trei zile dupa atacul in care 12 oameni au fost ucisi, Târgul de Crăciun din Berlin a fost redeschis. Bariere de ciment înconjoară acum zona. Dar critici ai autorităților germane spun că acestea ar fi trebuit instalate inca de la inceputul lunii decembrie, cand agențiile americane de informații au avertizat că târgurile de Crăciun din Europa sunt vizate de atentate teroriste.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului sustine ca presedintele Bashar al-Assad a preluat controlul total asupra orasului Alep. Asta dupa ce peste 4000 de combatanti au fost evacuati noaptea trecuta. Un oficial sirian sustine insa ca ar mai fi aproape 2.000 de luptatori si civili care asteapta sa fie evacuati. 

Iar in contextul tensiunilor cu Statele Unite, presedintele rus ordona consolidarea arsenalului nuclear şi capacităţi de distrugere a sistemelor antirachetă. Moscova  este îngrijorată în special de desfășurarea în România și Polonia a unor elemente ale scutului antirachetă.

Emisiunea 40 de minute din data de 22 decembrie 2016