Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 23 decembrie 2016

mineriada.jpg

Ion Iliescu, Petre Roman si Virgil Magureanu sunt acuzati de crime impotriva umanitatii in Dosarul Mineriadei
Ion Iliescu, Petre Roman si Virgil Magureanu sunt acuzati de crime impotriva umanitatii in Dosarul Mineriadei

Ion Iliescu, Petre Roman si Virgil Magureanu sunt acuzati de crime impotriva umanitatii in Dosarul  Mineriadei alaturi de alte persoane. Procurorii militari au anuntat declansarea urmarii penale in acest caz. 4 persoane si-au pierdut viata in urma evenimentelor de atunci si alte aproape 1300 au fost ranite.

sumarul emisiunii 40 de minute

Autorul atacului de la Berlin, de luni seara, a fost împuşcat mortal de poliţie în Milano. Anis Amri, tunisianul în vârstă de 24 de ani dat în urmărire în Uniunea Europeană după atentatul soldat cu 12 morţi şi aproape 50 de răniţi, ajunsese, în cursul nopţii trecute, cu un tren care venea de la Paris, din metropola italiana.

La Chisinau, pro rusul Igor Dodon a fost investit in functia de presedinte. Intr-un discurs sustinut atat in limba romana cat si in rusa, noul lider de la Chisinau a anuntat ca Rusia e partenerul strategic al tarii si a insistat asupra statalitatii si suveranitatii Republicii Moldova.

Trenuri care sa faca 18 minute din gara de Nord pana la Aeroport si garnituri directe spre Otopeni din Brasov, Constanta, Craiova sau din nordul Bulgariei. Sunt detalii din proiectul conectarii feroviare a Capitalei de aeroport.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 decembrie 2016