Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 3 ianuarie 2017

grindeanu.jpg

Cabinetul Sorin Grindeanu va avea 26 de ministri. Echipa merge miercuri in fata Parlamentului
Cabinetul Sorin Grindeanu va avea 26 de ministri. Echipa merge miercuri in fata Parlamentului

26 de ministri, intre care doi vicepremieri. Este componenta oficiala a cabinetului Sorin Grindeanu. Maine echipa merge in Parlament pentru a primi votul de investitura.

sumarul emisiunii 40 de minute

Camera Deputaţilor, for decizional, va fi convocată în sesiune extraordinară, joi, pentru a aproba proiectul prin care se elimină impozitul de 16% pentru pensii, precum şi plata contribuţiilor de sănătate. Propunerea legislativă, a fost depusă în Parlament în urma cu un an şi a fost retrimisă de mai multe ori la comisia de buget-finante care a dat raport negativ.

Libera circulatie si accesul pe piata muncii, sunt principalele avantaje ale aderarii la Uniunea Europeana, considera romanii dupa un deceniu de cand am intrat in forul comunitar. Romania nu face parte inca din zona euro si nici din Spatiul Schengen. Despre progrese si dezamagiri, discutam in aceasta seara.

Mai multe grupuri de rebeli din Siria au anunţat că vor suspenda orice discuţie privind negocierile de pace prevăzute să aibă loc la Astana drept răspuns la "încălcările" de către regim a armistiţiului care este în vigoare de patru zile.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 3 ianuarie 2017