Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de vineri, 6 ianuarie 2017

iohannis.jpg

Klaus Iohannis spune ca se va opune legii amnistiei si gratierii
Klaus Iohannis spune ca se va opune legii amnistiei si gratierii

O să mă opun cu toată greutatea funcției unei legi a amnistiei și grațierii. O spune presedintele Klaus Iohannis, cu referire la declarația noului ministru al Justiției, Florin Iordache, potrivit căruia o astfel de lege ar fi de “bun augur”.

sumarul emisiunii 40 de minute

Guvernul va adopta astazi o serie de majorari importante de venituri. Printre ele cresterea salariului minim la 1450 de lei dar si un plus de 120 de lei la pensia minima. Cresc cu 20%  veniturile angajatilor din administratia locala, cu 50% ale artistilor in timp ce studentii vor calatori gratis cu trenul.

De la aceasta ora expira avertizarea cod rosu pentru judetele Tulcea si Constanta. Meteorologii au prelungit insa avertizarea cod portocaliu de viscol pentru opt judeţe până in aceasta seara la ora 23.00, iar codul galben va fi menţinut în Bucureşti şi 19 judeţe, până la aceeaşi oră.

Iar Parisul comemorează victimele atentatelor din ianuarie 2015, soldate cu 17 morţi. Seria neagra a atacurilor a inceput pe 7 ianuarie cand a fost decimată redacţia revistei satirice Charlie Hebdo.  

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 6 ianuarie 2017