Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 9 ianuarie 2017

kovesi.jpg

Laura Codruta Kovesi, prima reactie in cazul acuzatiilor aduse de Sebastian Ghita
Laura Codruta Kovesi, prima reactie in cazul acuzatiilor aduse de Sebastian Ghita

Trei săptămâni de la dispariţia lui Sebastian Ghiţă şi difuzarea unor atacuri ale fostului deputat la adresa şefei DNA, în prima ieşire publică, Laura Codruţa Kovesi susţine că nu vrea să intre în dialog cu „un inculpat fugar”. In opinia sa Ministerul de Interne ar trebui sa raspunda de felul in care a reusit sa fuga de sub filaj fostul deputat.  

sumarul emisiunii 40 de minute

Politicile fiscale ale noului guvern nu ar trebui sa puna in pericol echilibrul macroeconomic . O spune Daniel Daianu, membru in Consiliul de Administratie al Bancii Nationale ca reactive la recentele creşteri de salarii si scutiri de taxe, adoptate de cabinetul Grindeanu.

In scolile unde nimeni nu s-a prezentat la concurs pentru ocuparea functiilor de conducere  fostii directori pot ramane in functie. După o circulară transmisă vineri către inspectoratele şcolare, astăzi a fost emis un ordin de ministru. Pavel Nastase isi apara decizia si spune ca numirile sunt temporare, pana cand va fi organizat un nou concurs.

Iar de la Damasc presedintele Bashar al-Assad spune ca Guvernul sirian este pregătit de negocieri ”în toate privințele” în cadrul tratativelor de pace din Kazakhstan…

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 9 ianuarie 2017