Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de joi, 12 ianuarie 2017

mcv.jpg

Ministrul Justitiei: România a îndeplinit toate condiţionalităţile din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare
Ministrul Justitiei: România a îndeplinit toate condiţionalităţile din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare

România a îndeplinit toate condiţionalităţile din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare, toate autorităţile din domeniul juridic funcţionează în condiţii foarte bune iar instituţiile importante au fost consolidate. Toate acestea reprezinta suficiente garanţii ca monitorizarea Bruxellesului să fie ridicată din vara. O spune ministrul Justitiei dupa o intalnire cu un oficial al Comisiei Europene. Ridicarea MCV nu se va intampla in acest an raspunde secretarul general adjunct al executivului comunitar ….

sumarul emisiunii 40 de minute

Moartea unor animale in urma izbucnirii unui incendiu la Circul Globus readuce in discutie situatia patrupedelor folosite in spectacole. Organizatia Vier Pfoten care a initiat o campanile prin care cere interzicerea folosirii animalelor salbatice in circuri, avertizeaza ca starea animalelor pensionate este si mai grava decat a celor folosite in diverse reprezentatii. 

Dupa ce la inceputul lunii decembrie, ministrul ungar de externe le interzicea diplomatilor maghiari sa fie prezenti la receptia de Ziua Nationala a Romaniei, acum diplomatia de la Budapesta se arata deschisa pentru imbunatatirea relatiilor romano-ungare. O invitatie dublata de declaratiile unor experti maghiari despre ambianta geopolitica favorabila legaturii mai stranse intre cele doua capitale.

Este epidemie de gripa in Franta iar spitalele par depasite de situatie! O reuniune de criza a fost convocata la Palatul Elysee. Pana acum 50 de oameni si-au pierdut viata si sunt sunt inregistrati 800.000 de bolnavi.  

Noi declaratii controversate ale membrilor viitoarei administratii americane! Rex Tillerson,  nominalizat pentru functia de secretar de stat, spune ca statului chinez ar trebui să i se interzică accesul în Marea Chinei de Sud. O referire la disputa teritoriala a Beijingului cu alte state asiatice pe o serie de insule din zona.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 12 ianuarie 2017