Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Greenpeace România trage un semnal de alarmă privind pădurile virgine

greenpeace_romania_semnal_alarma_padurile_virgine.jpg

Pădurile virgine trebuie protejate, solicită Greenpeace România (Sursa foto: pixabay.com)
Pădurile virgine trebuie protejate, solicită Greenpeace România (Sursa foto: pixabay.com)

Autorităţile trebuie să dea dovadă de transparenţă în gestionarea problemei pădurilor virgine. Iată ce spune la RFI Valentin Sălăgeanu, coordonator de campanii la Greenpeace România, invitatul lui Cosmin Ruscior la emisiunea Planeta Verde.

Valentin Sălăgeanu aşteaptă transparenţă de la noua Putere: "Principala aşteptare pe care noi o avem este aceea de a se continua cu transparentizarea domeniului. Când vorbim despre pădure, ar trebui în primul şi-n primul rând să discutăm despre dezvoltare durabilă sau responsabilitate, nu se poate face fără implicarea tuturor celor interesaţi. Deci aş zice că pentru noi, cuvântul de ordine pentru 2017 ar trebui să fie transparenţa, asta aşteptăm".

Reprezentantul Greenpeace precizează că "una dintre cele mai dureroase chestiuni este cea legată de control. Ultima echipă a spus că a restructurat o parte din ceea ce înseamnă departamentul de control din minister, s-au creat nişte posturi noi, nişte direcţii noi, e un peisaj complex în domeniul controlului şi totul trebuie pus la un loc. Dacă vorbim de control, vorbim de foarte multe alte aspecte, cum ar fi baze de date comune, pe baza cărora să se poată lucra atunci când cineva sesizează o neregulă (...). Suntem în situaţia hilară, în care în multe dintre cazurile în care se semnalează o ilegalitate în pădure, nu ştim exact la cine să mergem şi nu mă refer la noi, Greenpeace, mă refer inclusiv la Garda Forestieră, domnule, cine-i proprietar acolo, nu ştim, nu există o bază de date".

 
Emisiunea Planeta Verde din 16 ianuarie 2017. Invitat: Valentin Sălăgeanu (Greenpeace). Tema: pădurile virgine.