Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Actualitatea de luni, 16 ianuarie 2017

default.png

RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
RFI România: Actualitate, informaţii, ştiri în direct
Sursa imaginii: 
RFI

In plin scandal generat de suspendarea directorului-adjunct al SRI, Florian Coldea, Parlamentul reunit votează componenţa comisiilor pentru controlul Serviciului Român de Informaţii şi Serviciului de Informaţii Externe.

sumarul emisiunii 40 de minute

Cel putin 13 decese cauzate de rujeola s-au inregistrat pana acum la nivelul intregii tari. Peste 2.000 de cazuri de imbolnavire au fost confirmate anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. In aceste conditii specialistii spun inca odata ca cea mai sigura metoda de preventie e vaccinarea. In 40 de minute un interviu cu Alexandru Rafila, presedintele Societatii Romane de Microbiologie ….

Un nou episod din serialul privatizării Oltchim. Companiile care vor cumpăra activele combinatului nu vor prelua nici datoriile, nici obligațiile față de angajați și nici contractele de furnizare din prezent, ar fi stipulat într-un document pregătit de consultantul pentru privatizare. Oltchim, aflat în insolvență de mai bine de trei ani, ar urma să fie vândut pe bucăți, pe baza mai multor pachete de active pe care le va scoate statul român la vânzare.

Cu 5 zile înainte de instalarea oficiala la Casa Albă, Donald Trump  a vorbit cu presa europeana. Migranţi, Angela Merkel, Brexit, NATO, viitorul preşedinte american foloseste din nou formule-şoc ca să-şi expună viziunea despre Europa. Berlinul, Parisul si Alianta Nord-atlantica condamna afirmatiile lui

Forumul Economic Mondial începe maine la Davos. Liderii politici și economici ai lumii discuta despre leadershipul responsabil, in contextul Brexitului si alegerii lui Donald Trump ca presedinte al Statelor Unite.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 ianuarie 2016