Direct Jurnale Direct Monde
Ascultaţi


Actualitatea de marti, 17 ianuarie 2017

coldea.jpg

Florian Coldea demisioneaza de la varful SRI desi ancheta interna a stabilit ca nu a incalcat legea
Florian Coldea demisioneaza de la varful SRI desi ancheta interna a stabilit ca nu a incalcat legea

Florian Coldea demisioneaza de la varful SRI desi ancheta interna efectuata in cadrul serviciului arata ca nu a incalcat legea in cazul Sebastian Ghita. Pe de alta parte, directorul serviciului Eduard Helvig va fi audiat saptamana viitoare de comisia parlamentara in acest caz.

sumarul emisiunii 40 de minute

Ministrul Justitiei se pronunta in favoarea gratierii, nu si a amnistiei! Florin Iordache sustine că eliberarea din penitenciar este o soluție pentru diminuarea gradului de ocupare din inchisori, mai ales că masura este susținută de asociațiile profesionale.

 Premierul britanic Theresa May a prezentat planul de iesire a Marii Britanii din Uniunea Europeana. Vom urmari un acord curajos de liber schimb cu Bruxelles, insa nu putem ramane parte a pietei unice. Doar una din declaratiile importante, discutam pe larg….

Comisia Europeană a reacționat la criticile aduse de organizația Amnesty International în cel mai recent raport cu privire la legislația antiteroristă din statele membre. Potrivit ONG-ului, tarile europene pun în pericol drepturile fundamentale ale cetatenilor.

 Iar la Forumul Economic care a inceput astazi la Davos toata lumea este cu ochii pe presedintele Xi Jinping…Este pentru prima data cand un sef de stat chinez participa la aceasta reuniune…

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 17 ianuarie 2017